חפש עורך דין לפי תחום משפטי
| |

החלטה בתיק ת"א 36916-12-10

: | גרסת הדפסה
ת"א
בית משפט השלום חיפה
36916-12-10
11.2.2012
בפני :
תמר נאות פרי

- נגד -
:
כרמל לוין
:
שירותי בריאות כללית בע"מ
החלטה

לאחר קריאת תחשיבי הנזק שהוגשו מטעם הצדדים, הצעתי היא כי התביעה תסולק כנגד תשלום של 35,000 ש"ח נטו, כאשר לסכום זה יש להוסיף 2,500 ש"ח בגין השתתפות בשכרו של המומחה מטעם התביעה, החזר אגרת במ"ש ששולמה ושכ"ט עו"ד.

מדובר בתובעת ילידת 28/12/1991.

הצעתי מבוססת בין היתר על הנתונים הבאים -

(א)   לקחתי בחשבון את העובדה שקיימת תקופה בת כשלוש שנים במהלכה לא נרשמה כל תלונה מאת התובעת באשר לתסמינים המאפיינים את מחלת הציליאק.

(ב)    לקחתי בחשבון את העובדה שאין לכך התייחסות בחוות הדעת מטעם התובעת.

(ג)     לקחתי בחשבון את העובדה שעשוי להיות קושי להוכיח קשר סיבתי בין מצבה הרפואי של התובעת בין השנים 1999-2002 לבין מועד גילוי מחלת הציליאק בנובמבר 2006.

(ד)    יש לקחת בחשבון כי אף לאחר שהתגלו הסימנים אשר יכולים ללמד על המחלה - חל עיכוב בהעברת המידע, ויש לשקול מהו הנזק שנגרם בתקופה זו.

(ה)   לגבי הדרישה לפיצוי בגין כאב וסבל - אינני בטוחה שיש להעריך את הפיצוי בסך של 20,000 לשנה - אך אף אם הייתי רוצה לבצע חישוב לגבי "שנה", יש לזכור את כל השנים בהן לא היו תלונות. לגבי הגברת הסיכון לחלות במחלות בעתיד - האי שלא ראיתי אינדיקציה לכך בחוות הדעת.

אדגיש כי כל הערותי לעיל, מתבססות בשלב זה על התרשמות ראשונה מהתחשיבים שהגישו הצדדים והחומר הקיים בתיק. כמובן, שבמידה וישמעו הוכחות - יתבררו פרטים נוספים ונתונים שנחזים להיות בעלי משקל מסויים עלולים להתברר כשגויים. עוד אדגיש כי אין לראות בהערות כמחייבות, ובהמ"ש יהא פתוח לבחינת כל ראיה ושקילת כל טענה משפטית בהמשך ההליכים, במידת הצורך, ולכן - יתכן כי התוצאה הסופית במידה ויכתב פס"ד תהא שונה משמעותית מההצעה דלעיל.

אבקש מהצדדים לשקול את ההצעה ולהודיע במשותף לבהמ"ש את עמדתם תוך 45 יום מהיום.

לעיוני בעוד 45 יום.

ניתנה היום, י"ח שבט תשע"ב, 11 פברואר 2012, בהעדר הצדדים. התוכן בעמוד זה אינו מלא, על מנת לצפות בכל התוכן עליך לבחור אחת מהאופציות הבאות:

לרכישה הזדהה

בעלי דין המבקשים הסרת המסמך מהמאגר באמצעות פניית הסרה בעמוד יצירת הקשר באתר. על הבקשה לכלול את שם הצדדים להליך, מספרו וקישור למסמך. כמו כן, יציין בעל הדין בבקשתו את סיבת ההסרה. יובהר כי פסקי הדין וההחלטות באתר פסק דין מפורסמים כדין ובאישור הנהלת בתי המשפט. בעלי דין אמנם רשאים לבקש את הסרת המסמך, אולם במצב בו אין צו האוסר את הפרסום, ההחלטה להסירו נתונה לשיקול דעת המערכת
הודעה Disclaimer

באתר זה הושקעו מאמצים רבים להעביר בדרך המהירה הנאה והטובה ביותר חומר ומידע חיוני. עם זאת, על המשתמשים והגולשים לעיין במקור עצמו ולא להסתפק בחומר המופיע באתר המהווה מראה דרך וכיוון ואינו מתיימר להחליף את המקור כמו גם שאינו בא במקום יעוץ מקצועי.

האתר מייעץ לכל משתמש לקבל לפני כל פעולה או החלטה יעוץ משפטי מבעל מקצוע. האתר אינו אחראי לדיוק ולנכונות החומר המופיע באתר. החומר המקורי נחשף בתהליך ההמרה לעיוותים מסויימים ועד להעלתו לאתר עלולים ליפול אי דיוקים ולכן אין האתר אחראי לשום פעולה שתעשה לאחר השימוש בו. האתר אינו אחראי לשום פרסום או לאמיתות פרטים של כל אדם, תאגיד או גוף המופיע באתר.

 


כתבות קשורות

    חזרה לתוצאות חיפוש >>